Nar ekşimiz kendi bahçelerimizden birinci kalite topladığımız Hicaz Narından üretilir. Hicaz narı; nar ekşisi üretiminde kanserojen HMF değeri açısından en uygun nar çeşididir. Hicaz narından elde edilen ve vakum altında üretilen nar ekşilerinin HMF değerlerini 7,70-190,99 mg/L, açık kazanda üretilen nar ekşilerinin HMF değerlerini 184,39-1380,64 mg/L ve ev yapımı ürünlerinkini ise 506,74-3266,35 mg/L arasında olduğu bilimsel çalışmalarda saptanmıştır.
Vakumlu ve kapalı ortamda düşük ısıda üretim yaptığımızdan Kanserojen HMF değeri Raz Nar ekşisinde çok düşüktür. Ayrıca Antioksidan kapasitesi de diğer üretim yöntemlerine kıyasla daha yüksektir. Yapılan çalışmalarda nar ekşisi örneklerinin antioksidan kapasite değerlerini DPPH yönteminde vakum altında üretilenlerde %80,63-87,51, açık kazanda üretilenlerde %77,74-86,23 arasında ve ev yapımı nar ekşilerinin%75,44-84,57 arasında değiştiği ortaya konmuştur.
Raz Nar ekşisi hiçbir kimyasal işlem ve katkı maddesi uygulanmadan kapalı ortamda ambalajlanır. Piyasada ki Nar ekşisi sos içeriklerinde yer alan Glikoz şurubu, Amonyum Sülfit Karamel ve Potasyum Sorbat gibi zararlı katkı ve koruyuclar nar ekişimizde asla bulunmamaktadır.